Potpisivanje ugovora o izgradnji centralnog postrojenja za preradu otpadnih voda u Leskovcu

Šef Delegacije EU u Republici Srbiji ambasador Vensan Dežer, 2. i 3. aprila posetiće Vranje i Leskovac i zajedno sa predsednikom Vlade Republike Srbije Mirkom Cvetkovićem,ministrom za zaštitu životne sredine i prostorno planiranje Oliverom Dulićem, ambasadorom Kraljevine Holandije g. Lorentom Stokvisom, ambasadorom Republike Austrije g. Klemensom Kojom i komesarom za izbeglice RS g. Vladimirom Cucićem, obeležiti početak i sprovođenje projekata koje u južnoj Srbiji finansira EU.

Zajedno sa gradonačelnikom Vranja g. Miroljubom Stojičićem i komesarom za izbeglice g. Vladimirom Cucićem, ambasador Dežer će predati ključeve dvadeset stanova namenjeniminterno raseljenim, izbegličkim i socijalno ugroženim porodicama, izgradjenih u u okviru projekta „Podrška izbeglicama i interno raseljenim licima – socijalno stanovanje u podržavajućem okruženju“.

Ambasador Dežer i predstavnici kompanije Štrabag će 3. aprila u Leskovcu potpisati ugovor o izgradnji pogona za preradu otpadnih voda vredan devet miliona evra. Ovaj projekat se finansira uz pomoć Programa podrške  razvoju infrastrukture lokalne samouprave– MISP IPA 2010 Evropske unije.

Predsednik Vlade Cvetković i ambasador Stokvis će tom prilikom potpisati sporazum o holandskoj donaciji ovom projektu u iznosu od 7,9 miliona evra. Pogon za preradu otpadnih voda u Leskovcu ukupno će koštati 24 miliona evra a dodatna sredstva za njegovu izgradnju će biti obezbeđena iz budžeta Republike Srbije i Grada Leskovac.
Ambasador Dežer i gradonačelnik Kocić, otvoriće i zgradu Osnovne škole „Radoje Domanović“ u Kumarevu, koja je ponovno je izgrađena zahvaljujući podršci programa EU PROGRES.

Advertisements
Ovaj unos je objavljen pod Uncategorized. Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s