Predstavljanje regionalnih projekata iz Jablaničkog i Pčinjskog okruga

Direktorka Centra za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga, Biljana Stanković je na Konferenciji „Učenje iz Portugalskog iskustva o ubrzavanju reformi i finansiranju vodnog sektora u Srbiji“ organizovanoj od strane Ambasade Portugala, UNDP Srbija, SKGO,  Portguese Water Partnership i Ministarstva poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede RS, predstavila 2 uspešna primera projekata iz našeg regiona koji se nalaze u SLAP sistemu.

Projekat centralnog postrojenja za preradu otpadnih vodu Leskovcu čija je vrednost približno 28 miliona EUR, predstavlja do sada najveću investiciju u ovu oblast na jugu Srbije. Projektom je porеd izgrаdnjе postroјеnjа, prеdviđеno i proširеnjе vodovodnе mrеžе, izgrаdnjom sеvеrnog krаkа vodovodа i izgrаdnjа odnosno proširеnjе kаnаlizаcionе mrеžе u grаdu i u јoš 20 nаsеljеnih mеstа koја grаvitirајu cеntru Lеskovcа.  Prvi korаk kа rеlizаciјi proјеktа- sprovođеnjе tеndеrskе procеdurе, je u toku.

Integralni projekat razvoja turističke infrastrukture na Vlasinskom jezeru je drugi projekat koji je visoko kotiran u SLAP sistemu a za čiju realizaciju je potrebno obezbediti sredstva od 26 miliona EUR.

Advertisements
Ovaj unos je objavljen pod Uncategorized. Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s